3/23/2012

Salada de Polvo

Salada de Polvo



Um dos meus petiscos favoritos é  saladinha de polvo fresquinha.
O polvo, sempre foi um peixe muito usado lá em casa, quando eu era miúda. O meu Pai era fan, e por isso, pelo menos 1 vez por semana, fazia parte de um almoço. Sempre almoço, porque, segundo o meu Pai, polvo ao jantar dá indigestão.
Aqui vai então, a minha receita de salada de Polvo.

Ingredientes

1 polvo
1 pimento verde em pedacinhos pequenos
2 tomates sem grainhas aos pedacinhos pequenos
1 cebola grande picada
2 dentes de alho picadinho
1 ramo de salsa picado
1 ramo de coentros picado
sumo de 1 limão
sal, pimenta, azeite e vinagre 2 folhas de louro

Preparação

Coza o polvo em bastante água com um pouco de sal e 2 folhas de louro, durante 1 hora.
O Polvo deve ficar macio, mas não muito cozido. Quando estiver cozido, deixe arrefecer e corte em pedaços pequenos, colocando numa taça grande. Junte ao polvo a cebola, os alhos, o pimento, os tomates, o sal, pimenta, a salsa e os coentros picados e misture tudo. Junte um bom bocado de azeite, o limão, umas gotas de vinagre, e misture tudo bem. Coloque no figorifico. Trinta minutos antes de servir tire do frigorifico.
Sirca com pão caseiro e azeitonas.
Um petisco simples e magnifico para um lanche de fim de tarde ou almoço depois da praia.


Bom apetite


Octopus Salade

Een heerlijk tapas voor een zomer middag, lekker met een glas witte wijn of rosé.

Benodigdheden
1 octopus

1 groene paprika in kleine stukjes gesneden
2 vlees tomaten, zonder pitjes in kleine stukjes gesneden
1 grote ui in zeer kleine stukjes
2 tentjes knoflook in zeer kleine stukjes gesneden
1 bos gesneden peterselie
1 bos verse koriander gesneden
sap van 1 citroen
zout, peper, olijf olie extra virgo, beetje wijn azijn, 2 laurier blaadjes

Bereiding
Kook de octopus in  ruim water, met beetje zout en de 2 laurier blaadjes circa 1 uur. De octopus moet mals zijn, maar niet te zacht. Laat het afkoelen, en snij het in kleine stukjes (circa 1 cm). Doe het in een groot kom.  Voeg de paprika, tomaten, ui, knoflook, peterselie en koriander het roer het door elkaar. Meng olijf olie (flinke scheut), citroen sap, paar druppels azijn, zout en peper naar smaak, en doe het over de mengsel. Roer alles door elkaar en doe het in de koelkast. Een half uur voor het serveren uit de koelkast halen en op kamer temperatuur brengen. Serveert het met stokbrood en olijven.

Eet smakelijk!





Sem comentários: